Victron Energy - Cyrix-Li-ct Batterikombinerare 12/24V-120A

  • 1 190 kr
  • 988 kr

VICTRON ENERGY CYR010120412, är en batterikombinerare (skiljerelä) för lithium-batterier.

Dela
Artikelnummer: CYR010120412
EAN: 8719076034339
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY CYR010120412, är en batterikombinerare (skiljerelä) för lithium-batterier. Cyrix batterikombinerare är en mikroprocessorstyrt kraftigt relä som automatiskt ansluter batterier i parallellkoppling när ett av dem har nått en förinställd spänning (indikerande att batteriet laddas) och bryter när spänningen sjunker en flytande nivå (indikerande att ett eller flera batterier laddas ur). Cyrix batterikombinerare är ett utmärkt alternativ till diodisolatorer. Den viktigaste funktionen är att det finns praktiskt taget inga spänningsfall så att utspänningen från generatorer eller batteriladdare inte behöver ökas.

Cyrix kopplar samman ett startbatteri (bly-syra) med ett lithium-batteri om: Laddningsutgången från en VE-Bus BMS är hög eller om det är mer än 13.4V (resp 26.8V) på terminalen. Cyrix släpper omedelbart: När kontrollutgången är fri, vilket indikerar överspänning eller övertemperatur eller när batterispänningen är under 13.2V. Cyrix har en starthjälpsfunktion. En kort puls sluter reläet under 30 sekunder.

Skydd mot överhettning
Cyrix släpper anslutningen om temperaturer blir för hög, och drar igen när det svalnat.

Ingen spänningsförlust
Cyrix batterikombinerare är en utmärkt ersättning för skiljedioder. Den stora fördelen är att det inte blir en spänningsförslust, så att spänningen från alternatorn eller batteriladdaren inte behöver höjas.

Prioritering av startbatteriet
I en typisk installation är alternatorn ansluten direkt till startbatteriet. Förbrukningsbatteriet och eventuellt ett bogbatteri eller annat batteri, är vardera kopplade till startbatteriet med en Cyrix batterikombinerare. När en Cyrix känner att startbatteriet har nått ihopkopplingsspänningen, ser den till att de övriga laddas parallellt.

Dubbelriktad spänningsavkänning
Cyrix känner av spänningen från båda batterierna. Den kan därför även koppla ihop om till exempel förbrukningsbatteret laddas med en laddare. Cyrix-ct 12/34 har dubbel strömförsörjning Därför slår den till om spänningen från ett batteri är för lågt för att styra enheten. För att skydda oavsiktlig användning sluter inte Cyrix-ct om spänningen är lägre än 2V (12V-batterier) eller 4V (24V-batterier).

Parallellkoppling vid nöd (Start Assist)
Cyrix kan också slå till med en tryckknapp (Cyrix är sluten under 30 sekunder) eller en strömbrytare för manuell hantering. Detta är lämpligt om ett batteri är urladdat eller skadat.


Bra produktrelaterade länkar: