Icom

ICOM - Här hittar du bland annat marinradio (VHF-radio) och headset från Icom, med tillbehör som laddare, antenner och batterier. Icoms marinradios är robusta, användarvänliga och konstruerade för att klara en krävande marin miljö. Deras produkter är vattentäta motsvarande minst IP67, vilket betyder att VHF-radion klarar ett vattendjup på 1 meter, och täcker alla kundsegment från enklare fritidsbåtar upp till fartyg, färjor och offshore-riggar. Icom har en rad olika marinradios och produkter för olika ändamål, med mer eller mindre avancerade funktioner, som DCS klass A, B, D och E. Företaget har även marinradio för kortvågskommunikation, samt godkända stationer för GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) enligt SOLAS-konventionen (Safety of Life at Sea). 

För att använda VHF-radio ombord på ett fartyg krävs ett VHF-tillstånd.


Nedan hittar ni vårt sortiment från Icom. 

Icom 90495 - HS-95 Headset

2 500 kr 2 450 kr

Vad är en VHF-radio?

En VHF-radio är ett multiverktyg för kommunikation till sjöss och kan även kallas för en ”livlina till land”. En VHF-radio låter dig både kommunicera med andra och ta emot information, samt fungerar som nödsändare om olyckan skulle vara framme. Med hjälp av en marinradio från Icom kan du bland annat få väderleksrapporter och navigationsnyheter med jämna mellanrum varje dag. När mobilen sviktar kan en VHF-radio vara en riktig räddare i nöden, bokstavligt talat.

Tillstånd för VHF-radio

Som nämnt ovan behöver du ett tillstånd för att använda en VHF-radio ombord på din båt. Detta ansöker du om hos Sveriges kustradiostation, som är ansvariga för väderleksrapporter och navigationsnyheter. Har du inget VHF-tillstånd kan du ansöka om detta direkt över nätet. 

VHF tillbehör

Förutom själva VHF-radion har vi även ett stort utbud av olika tillbehör till Icoms marina radios. Du hittar bland annat bälteshållare, olika slags laddare, clips, batterier, antenner, handmikrofon, högtalare, kommandostation och mycket, mycket mer. Icom har tillverkat VHF och annan radiokommunikation sedan 1954 och vet vad de håller på med. De är idag en av världens främsta producenter på marknaden och har ett gott rykte om produkter av hög kvalitet. Att deras marinradios och övriga produkter är vattentäta är en självklarhet!