Fritidsskepparen

Fritidsskepparens böcker är kända för att vara innehållsrika, lättlästa och pedagogiska. De har övningsfrågor till varje kapitel och uppfyller respektive intygs kundskapsfodringar hos nämnden för båtlivsutbildning, NFB.

Bengt Utterström är aktiv fritidsbåtsutövare, navigationslärare, läroboksförfattare och chefredaktör för båttidningen DagensBåtliv.se. Bengt är sedan 2008 huvudansvarig författare till boken Fritidsskepparen, Norstedts förlag.

Sten Ramberg är seglare, f.d. sjöofficer och har sedan 1969 arbetat med och utvecklat navigationsutbildning i Sverige. Sten arbetade aktivt med utbildningsverksamhet till 70 års åldern. Över 350 000 deltagare har genom åren gått de kurser som Sten är initiativtagare till. Verksamheten drevs genom ett stort studieförbund. Han är numera folkpensionär sedan några år tillbaka och tillsammans med hustrun Marie-Jeanne ordnar de kultur- och akvarellkurser i bland annat Frankrike.

I Fritidsskepparen har vi tillsammans med nära medarbetare och navigationslärare inom fritidsbåtslivet samlat erfarenhet och kunskap om navigation och sjömanskap till båtfolk.