Säkerhet

SÄKERHET OMBORD – Säkerhet ombord på en båt, samt att ha rätt säkerhetsutrustning tillgänglig, kan bokstavligen handla om liv eller död. Som tur är uppstår såpass allvarliga situationer inte speciellt ofta, men som kapten eller befälhavare är det oavsett ditt ansvar att se till att säkerställa säkerheten ombord på din båt. Enligt sjölagen är du som befälhavare också skyldig att hjälpa den som är i sjönöd, förutsatt att du inte själv sätter dig i fara. Detta ställer också höga krav på att du kan använda den säkerhetsutrustning du har till buds i din båt. 

Vi på Digital Skipper har ett stort sortiment av trygg och lättanvänd säkerhetsutrustning för båt. Vårt utbud sträcker sig hela vägen från helautomatiska Se till att ha rätt säkerhetsutrustning ombord! Vi har ett stort utbud av säkerhetsutrustning till din båt, som nödljus, radio, AIS-sändare och MOB-produkter. produkter till avancerade värmekameror, och i princip allt som behövs däremellan. Ett bra exempel på en innovativ produkt inom säkerhetsutrustning för båt är Ocean Signals elektroniska nödbloss. Denna nödsignal har 7 års batteri, 6 timmars driftstid, lyser 7nm och väger endast 155g. Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig! 

Icom 90495 - HS-95 Headset

2 500 kr 2 450 kr

Shakespeare - Signaltestare

3 245 kr 2 704 kr

Säkerhetsutrustning till båt

Hos oss på Digital Skipper hittar du säkerhetsutrustning till båt som nödsignaler, VHF-radio, extra batterier, värmekameror, förlängningskablar, marinradio, satellitradio och nödsändare. Vi har även ett brett utbud av säkerhetsutrustning och produkter från Ocean Signal. Allt för att du ska ha tillgång till en komplett uppsättning av teknisk säkerhetsutrustning på sjön. Du kan läsa mer om sjösäkerhet och rekommenderad säkerhetsutrustning på Transportstyrelsens hemsida

Säkerhet ombord

Säkerheten ombord på din båt är otroligt viktig, och vid längre resor på djupare vatten handlar det om mer än ”bara” flytvästar. Du bör alltid se till att ha rätt säkerhetsutrustning som är anpassad för just din båt, dess besättning och den resa du planerar att göra. För en optimal säkerhet ombord skall det finnas en bra navigationslösning och möjligheter för kommunikation, nödljus och nödbloss, rejäla flytvästar, livbojar, livflotte, vatten och nödproviant. En AIS-sändare (Automatic Identification System) ger dig möjligheten att både skicka och ta emot navigationsinformation, och höjer därmed säkerheten ombord.

Vilken säkerhetsutrustning behöver du?

Är du osäker på vilken säkerhetsutrustning du behöver till din båt? Tveka inte att ta kontakt med oss. Vi hjälper dig mer än gärna, och guidar dig genom våra olika produkter för att hitta rätt säkerhetslösningar för just dig och din båt.