Victron Energy - Phoenix batteriladdare 24V/25A 2+1 utgångar

  • 10 020 kr
  • 9 619 kr

VICTRON ENERGY PCH024025001, Phoenix batteriladdare 24V/25A 2+1 utgångar. 

Dela
Artikelnummer: PCH024025001
EAN: 8719076023289
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY PCH024025001, Phoenix batteriladdare 24V/25A 2+1 utgångar. Phoenix batteriladdare har en adaptiv 4-stegs laddningskarakteristik: bulk- absorption - flyt - förvaring. Två fulleffektutgångar och en 4 A utgång. Universell inspänning 90-265 V, 50/60 Hz. Phoenix-laddaren erbjuder ett mikroprocessorstyrt ‘anpassat’ batterihandläggningssystem som kan förprogrammeras för att passa olika typer av batterier. Anpassningsfunktionen kommer automatiskt att optimera processen i förhållande till batteriets användningssätt.

4-stegs laddning: max-laddningsström – utjämningsladdning– efterladdning– underhållsladdning
Batteriladdaren Phoenix kännetecknas av ett mikroprocessorstyrt och anpassningsbart laddningssystem som kan förinställas för att passa olika typer av batterier. Den anpassningsbara egenskapen kommer automatiskt att optimera laddningsprocessen i förhållande till hur batteriet används.

Rätt laddning: variabel laddningsstid
När endast små urladdningar sker (t.ex. när en fritidsbåt är kopplad till landström) behöver man bara en kort efterladdning för att förhindra överladdning på batteriet. Efter en djup urladdning  kommer efterladdningstiden automatiskt att öka för att säkerställa att batteriet blir fullständigt uppladdat.

Förhindrar skador orsakade av kraftig gasning: BatterySafe mode
Om man, för att snabbt ladda upp ett batteri, har valt hög laddström och hög utjämningsspänning, kommer Phoenix-laddaren att förhindra skador som kan uppstå vid kraftig gasbildning genom att automatiskt begränsa spänningsökningen då gasningsspänningen uppnåtts.  

Minskar underhåll och åldrande när batteriet inte används
Storage mode (se fig. 1 & 2 nedan) Underhållsladdning kommer igång när batteriet inte har urladdats på 24 timmar. Spänningen vid underhållsladdning har satts till 2,2 V per cell (13,2 V för ett 12 V batteri) för att minska gasning och frätning på de positiva plattorna. En gång i veckan går laddningen tillbaka till utjämningssteget för att ”jämna ut” batteriet. Den här egenskapen förhindrar skiktning av elektrolyten och sulfatering, en stor orsak till ett förtidigt åldrande.

Ökning av batteriets livslängd
Temperaturkompensation Varje Phoenix laddare levereras med en temperatursensor. När den är ansluten minskar laddspänningen automatiskt när batteriets temperatur stiger. Denna egenskap är speciellt rekommenderad för slutna batterier och då man kan förvänta avsevärda temperaturskiftningar.

Spänningssensor
För att kompensera spänningsförluster i kablar  på grund av kabelmotstånd, är Phoenix-laddare utrustade med en spänningssensor, så att batteriet alltid får rätt laddningsspänning.

Datoranslutning
Alla Phoenix laddare är försedda med en RS-485 datoranslutning. Det man behöver för att ansluta till datorn är vår datorlänk MK3-USB (se under tillbehör). Tillsammans med mjukvaran VEConfigure, kan laddas ner gratis från vår webbsida www.victronenergy.com, kan man anpassa laddarens alla parametrar. Det gäller även utgångsspänning och frekvens, inställningar för över- och underspänning samt programmering av reläet som till exempel kan användas för olika alarmfunktioner eller till att starta ett elverk.


Bra produktrelaterade länkar: