Victron Energy - Cyrix-Li-Load Skyddsrelä 24/48V-120A

  • 1 020 kr
  • 860 kr

VICTRON ENERGY CYR020120450, används för att skydda ett Lithium-batteri från att bli urladdat.

Dela
Artikelnummer: CYR020120450
EAN: 8719076022275
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY CYR020120450, används för att skydda ett Lithium-batteri från att bli urladdat. Batteriet skickar sin status till VE Bus-BMS, som i sin tur styr reläet. Reläet kommer att släppa när dess kontrollingång blir flytande. Om batterispänningen återhämtar sig efter avstängningen (vilket kommer att hända när inga andra laddningar är anslutna till batteriet) kommer BMS-utsignalen att bli hög och Cyrix återställer efter 30 sekunder. Efter 3 försök att återsluta, fortsätter Cyrix att vara urkopplad tills batterispänningen har ökat till mer än 26V (resp 52V) under minst 30 sekunder (vilket är ett tecken på att batteriet laddas).

I stället för en Cyrix Li-Lo kan en batterivakt (Battery Protect) användas. Den har något lägre strömförbrukning.

Skydd mot överhettning
Cyrix släpper anslutningen om temperaturer blir för hög, och drar igen när det svalnat.

Ingen spänningsförlust
Cyrix batterikombinerare är en utmärkt ersättning för skiljedioder. Den stora fördelen är att det inte blir en spänningsförslust, så att spänningen från alternatorn eller batteriladdaren inte behöver höjas.

Prioritering av startbatteriet
I en typisk installation är alternatorn ansluten direkt till startbatteriet. Förbrukningsbatteriet och eventuellt ett bogbatteri eller annat batteri, är vardera kopplade till startbatteriet med en Cyrix batterikombinerare. När en Cyrix känner att startbatteriet har nått ihopkopplingsspänningen, ser den till att de övriga laddas parallellt.

Dubbelriktad spänningsavkänning
Cyrix känner av spänningen från båda batterierna. Den kan därför även koppla ihop om till exempel förbrukningsbatteret laddas med en laddare. Cyrix-ct 12/34 har dubbel strömförsörjning Därför slår den till om spänningen från ett batteri är för lågt för att styra enheten. För att skydda oavsiktlig användning sluter inte Cyrix-ct om spänningen är lägre än 2V (12V-batterier) eller 4V (24V-batterier).

Parallellkoppling vid nöd (Start Assist)
Cyrix kan också slå till med en tryckknapp (Cyrix är sluten under 30 sekunder) eller en strömbrytare för manuell hantering. Detta är lämpligt om ett batteri är urladdat eller skadat.


Bra produktrelaterade länkar: