Victron Energy - Blykolbatteri 12V/106Ah (M8)

  • 5 740 kr
  • 4 554 kr

VICTRON ENERGY BAT412800104, är ett batteri i Victrons blykol-sortimentet som bättre prestanda vid delvis laddning, fler cykler och högre effektivitet.

Dela
Artikelnummer: BAT612110081
EAN: 8719076045465
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BAT412800104, är ett batteri i Victrons blykol-sortimentet som bättre prestanda vid delvis laddning, fler cykler och högre effektivitet. Genom att byta ut det aktiva materialet på den negativa plattan till ett blykolkomposit kan man potentiellt minska sulfateringen och förbättra laddningsacceptansen på den negativa plattan.

Blykol: bättre prestanda vid partiell laddning, fler cykler och högre effektivitet
Genom att byta ut det aktiva materialet på den negativa plattan till ett blykolkomposit kan man potentiellt minska sulfateringen och förbättra laddningsacceptansen på den negativa plattan.
Fördelarna med blykol är därmed:

  • Mindre sulfatering vid drift med partiell laddning.
  • Lägre laddningsspänning och därmed högre effektivitet och mindre korrosion på den positiva plattan.
  • Helhetsresultatet blir en förbättrad cykellivslängd.

Det tar tid att ladda upp ett blybatteri
Under idealiska förhållanden skulle ett blybatteri laddas i en hastighet som inte överstiger 0,2 C och bulkladdningen borde följas av åtta timmars absorptionsladdning. Ökad laddningsström och laddningsspänning förkortar laddningstiden men till priset av förkortad livslängd på grund av ökad temperatur och snabbare korrosion av de positiva elektrodplattorna på grund av den högre laddningsspänningen.

Bra produktrelaterade länkar: