Ocean Signal 762S-02700 - ATB1, AIS-transponder klass B SOTDMA, 5W NMEA, USB, Wifi

  • 12 060 kr
  • 11 818 kr
Lowest price at PriceRunner

OCEAN SIGNAL ATB1 är en AIS-transponder klass B SOTDM. Med 5W prioriterad utsändning upp till var 5:e sekund.

Dela
Artikelnummer: 762S-02700
EAN: 8719076045083
Leverantör: Ocean Signal

OCEAN SIGNAL ATB1 är en AIS-transponder klass B SOTDM. Med 5W prioriterad utsändning upp till var 5:e sekund, är den ett säkrare alternativ än en vanlig klass B AIS-transponder. ATB1 är designad som ett antikollisionsverktyg och gör att du syns hos andra båtar och att du ser andra båtar i din navigationsutrustning. Position, fart, kurs och heading beräknas automatiskt med den imponerande multi-GPS-mottagaren för noggrann marin position. Med 99 kanaler varav 33 spårbara, har du alltid högsta möjliga noggrannhet oavsett båtens position. Annan fartygsinformation som namn, anropssignal, typ, storlek samt MMSI-nummer skickas automatiskt ut. Allt data programmeras enkelt in via wifi från Ocean Signals användarvänliga app eller webbsida. När informationen har laddats upp, lagras den i enhetens minne även om enheten stängts av.

ATB1 tar emot AIS-meddelanden från andra AIS-utrustade fartyg inom räckvidd, som sedan kan skickas till en plotter, dator, mobil eller surfplatta från ATB1:ans NMEA 0183, NMEA 2000, USB eller wifi-utgång. Tack vare användningen av den överlägsna SOTDMA-standarden särskiljer sig ATB1 från vanliga klass B (CSTDMA) AIS:er. Du får samma prioritet i nätverket som en klass A-enhet vilket garanterar att utsändningen alltid kan göras. ATB1 skickar rapporterna oftare och med högre uteffekt än en vanlig klass B AIS. Den skickar var 5:e sekund i stället för var 30:e sekund samt med 5W i stället för med 2W. Du får längre räckvidd och positionen visas mycket noggrannare.

En flerfärgs LED-indikator på ATB1 visar statusen på enheten. Det gör att du även ser att allt fungerar som det ska. ATB1 är kompakt och med en vattentät design samt har låg energiförbrukning. Den är enkelt att installera och levereras komplett med en extern GPS-antenn. Allt du behöver göra är att ladda upp fartygsdata från en lämplig enhet (dator, surfplatta eller mobil). Inom några minuter börjar du sända AIS-data.


Bra produktrelaterade länkar: