MOB+

MOB+ AV FELL Marine - MOB + ™ Wireless Man OverBoard-systemet är ett trådlöst dödmansgrepp och en innovativ, ABYC-kompatibel, livräddande säkerhetsanordning för din båt. Det ger större rörelsefrihet än ett traditionellt dödmansgrepp och stoppar motorn om du faller överbord. Upp till fyra xFOB-enheter kan anslutas till xHUB ™ på samma gång, med en enhet som fungerar som kaptenens stoppenhet och de ytterligare tre som larmenheter för passagerare.

MOB+ är utvecklad av det norska företaget FELL  Marine som är specialiserade på trådlös säkerhetsteknik. Företaget har ledande erfarenhet av trådlös teknik och har stor erfarenhet av produktutveckling, elektronik och tillverkning. FELL Marine är ett företag som drivs av innovation och utvecklar produkter som förändrar marknaden. Innovation sker när kunskap möter kreativitet och mod att närma sig saker på ett annat sätt. FELL Marine strävar efter att bli ett världsledande teknikföretag som förbättrar sina kunders liv genom användarvänlig teknologisk innovation.


Nedan hittar ni vårt sortiment från MOB+.

MOB+ Extern antenn

195 kr 193 kr

MOB+ xBAND blå

325 kr 288 kr

MOB+ xBAND gul

325 kr 283 kr

MOB+ xBAND röd

325 kr 278 kr

MOB+ xBAND rosa

325 kr 284 kr

MOB+ xBAND svart

325 kr 317 kr

MOB+ xTAG

360 kr 314 kr

MOB+ trådlöst dödmansgrepp

MOB+™ trådlösa dödmansgrepp är en banbrytande produkt på marknaden för marin säkerhetsutrustning. Faller en passagerare överbord är MOB+™ utvecklad för att stänga av motorn efter en enda sekund. Med hjälp av den trådlösa tekniken WiMEA har norska FELL Marine utvecklat en produkt som ger större säkerhet och frihet ombord på samma gång. 

Hur fungerar MOB+?

MOB+™ systemet består utav två komponenter: en xHUB™ (basenheten) och en xFOB™ (den som förare och passagerare bär med sig). Båda komponenterna kommunicerar med varandra via WiMEA. xFOB™ kan bestå av ett armband, ett fäste på flytvästen eller bäras hängande över halsen.

Generation 2 av MOB+ ™ kan ansluta upp till 4 st xFOB, alltså båtens passagerare, samtidigt. Denna säkerhetsutrustning kan användas av både människor och djur, som får en egen indikering om status på xHUB™ enheten.