Victron Energy - Skylla-IP65 24V/35A 1+1 utgångar 120-240V

  • 11 940 kr
  • 9 363 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY SKY024035000, En kraftfull, vattentät och intelligent batteriladdare med en anpassningsbar laddningsalgoritm i sju steg.

Dela
Artikelnummer: SKY024035000
EAN: 8719076036944
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SKY024035000, En kraftfull, vattentät och intelligent batteriladdare med en anpassningsbar laddningsalgoritm i sju steg. Victron Energy Skylla-IP65 passar för en stor mängd batterityper och kemiska uppsättningar och som innehåller en dedicerad litiumjonladdningsalgoritm. Den breda universella ingångsspänningen ger flexibilitet till installationen och laddaren bibehåller sin fulla utgångseffekt oavsett var den är placerad i världen. IP65-klassificeringen gör den här laddaren särskilt lämplig för marina, mobila och industriella användningar och den står emot tuffa väderleksförhållanden så som värme, fukt och salt luft.

Skylla-IP65 (1+1): två utgångar för laddning av 2 batteribankar
Skylla-IP65 (+1) är försedd med 2 isolerade utgångar. Den andra utgången, som är begränsad till cirka 3 A och som har en något lägre utgångsspänning, är avsedd för att ladda upp ett startbatteri.

Skylla-IP65 (3): tre fulla utgångar för laddning av 3 batteribankar
Skylla-IP65 (3) är försedd med 3 isolerade utgångar. Alla utgångar levererar full märkström.

IP65-skydd
Stänkskyddat hölje täckt med stålepoxipulver. Står emot stränga omgivningar: hetta, fuktighet och salt luft. Kretskorten skyddas med en akrylfärg för maximalt rostskydd. Temperatursensorerna ser till att strömkomponenterna alltid fungerar med angivna gränser, om så behövs med hjälp av automatisk minskning av utgångsström under extrema miljöförhållanden.

LCD-display
För statusövervakning och för att enkelt anpassa laddningsalgoritmen till ett särskilt batteri och dess användarvillkor.

CAN-bus-gränssnitt (NMEA2000)
För att anslut till ett CAN-bus-nätverk, till en Skyll-i-kontrollpanel eller till Color Controls digitala display.

Synkroniserad parallell drift
Flera laddare kan parallellkopplas och synkroniseras med hjälp av CAN-buss-gränssnittet. Det uppnås genom att koppla ihop laddarna med RJ45 UTP-kablar.

Rätt mängd laddning för ett blysyrebatteri: Variabel absorptionstid
När enbart mindre urladdningar förekommer, hålls absorptionstiden nere för att förhindra överladdning av batteriet. Efter en djup urladdning ökas absorptionstiden automatiskt för att säkerställa att batteriet laddas upp fullständigt.

Förhindra skador på grund av för hög gasning: BatterySafe-läge
Om en hög laddningsström i kombination med en hög absorptionsspänning har valts för att snabbt ladda upp ett batteri, kommer Skylla-IP65 förhindra skador orsakade av för hög gasutveckling genom att automatiskt begränsa hastigheten för spänningsökning så snart som gasspänningen har uppnåtts.

Mindre underhåll och åldrande när batteriet inte används: Förvaringsläge
Förvaringsläget aktiveras alltid när batteriet inte har utsatts för urladdning under 24 timmar. I förvaringsläget reduceras floatspänningen till 2,2 V/ cell (26,4 V för 24 V-batterier) för att minimera gasning och korrosion av de positiva elektrodplattorna. En gång i veckan höjs spänningen tillbaka till absorptionsnivån för att ’uppdatera’ batteriet. Denna funktion förhindrar stratifiering av elektrolyten och sulfatering, en av huvudorsakerna för alltför tidiga batterifel.

För att öka batteriets livslängd: Temperaturkompensation
Varje Skylla-IP65 levereras med en batteritemperatursensor. När den är ansluten, kommer laddningsspänningen automatiskt att minska med ökande batteritemperatur. Denna funktion rekommenderas särskilt för slutna blysyrebatterier och/eller när större fluktuationer av batteritemperaturen förväntas.

Batterispänningskontroll
För att kompensera för spänningsförlust på grund av kabelmotstånd är Skylla-IP65 utrustad med en spänningskontrollfunktion så att batteriet alltid tar emot korrekt laddningsspänning.

Använda som kraftkälla
Tack vare dess utmärkta kretskontroll, kan Skylla-IP-44 användas som en kraftkälla med perfekt stabil utgångsspänning om det inte finns några batterier eller stora buffertkondensatorer tillgängliga.

Litiumjonförberedd (LiFePO4)
En enkel på-av-kontroll kan implementeras genom att man ansluter ett relä eller koppling med öppen samlingsutgång från en Li-Ion BMS till fjärrkontrollporten i laddaren. Du kan också uppnå fullständig kontroll över spänning och ström genom att ansluta till CAN-bussporten.

Bra produktrelaterade länkar