Victron Energy - Blue Smart IP22 batteriladdare 24V/8A 1 utgång BT

  • 2 200 kr
  • 1 854 kr

VICTRON ENERGY BPC240842002, är en Blue Smart IP22 är en ny professionell batteriladdare med inbyggd Bluetooth på 24V/8A och 1 utgång.

Dela
Artikelnummer: BPC240842002
EAN: 8719076037491
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BPC240842002, är en Blue Smart IP22 är en ny professionell batteriladdare med inbyggd Bluetooth på 24V/8A och 1 utgång. Blue Smart IP22 kan användas på enheter i din verkstad och på motorfordon såsom (klassiska) bilar, motorcyklar, båtar husvagnar och husbilar. Laddningsalgoritmen i sju steg får ut det mesta av ditt batteri. Laddaren förser batteriet med den ström det behöver, behåller dess hälsa och säkerställer en bättre prestanda och längre livstid. Till skillnad från andra märken försöker laddaren Blue Smart IP22 att ladda upp helt urladdade batterier genom att tvinga i dem låg ström. Därefter återupptas normal laddning så fort batteripolerna har tillräcklig spänning.

Laddaren Blue Smart IP22 är utrustad med inbyggd Bluetooth och du kan kontrollera statusen på laddaren och batteriet via en smarttelefon, en surfplatta eller en bärbar dator. Alla inställningar på laddaren kan göras med appen VictronConnect.

Bluetooth Smart
Den trådlösa lösningen för att övervaka spänning och ström, för att ändra inställningar och för att uppdatera laddaren när nya funktioner blir tillgängliga.

Hög effektivitet
Med 94 % verkningsgrad, genererar dessa laddare upp till fyra gånger mindre värme jämfört med vad som är standard för branschen och när batteriet väl är fulladdat minskar effektförbrukningen till 0,5 watt, cirka fem till tio gånger bättre än bransch standard.

Adaptiv 6-stegs laddningsalgoritm:  Test - bulk- absorption - rekonditionering - float - förvaring.
Blue Smart-laddaren är försedd med en mikroprocessor styrd anpassningsbar batterihantering. Anpassningsfunktionen kommer automatiskt att optimera processen i relation till sättet som batteriet används på.

Fullständigt programmerbar laddningsalgoritm
Absorption-, float- och förvaringsspänningarna samt rekonditioneringsinställningen och  temperaturkompensationsvärdet kan programmeras med Bluetooth-appen. Efter att du har aktiverat expertläget är det möjligt att med appen ändra i princip alla parametrar och tidsbegränsningar som används av laddningsalgoritmen.

Förvaringsläge: mindre underhåll och åldrande när batteriet inte används
Förvaringsläget aktiveras alltid när batteriet inte har utsatts för urladdning i 24 timmar. I förvaringsläget reduceras floatspänningen till 2,2 V/cell (13,2 V för 12 V-batterier) för att minimera gasning och korrosion av de positiva elektrodplattorna. En gång i veckan höjs spänningen tillbaka till absorptionsnivån för att ’utjämna’ batteriet. Denna funktion förhindrar avlagringar av elektrolyt och sulfat, en av huvudorsakerna till alltför tidiga batterifel.

Laddar även litiumjonbatterier
Litiumjonbatterier laddas med en enkel bulk - absorption - float-algoritm.

Återhämtningsfunktion för helt urladdade batterier
Startar laddning även när batteriet har laddats ur till noll volt. Återkopplar till ett helt urladdat litiumjonbatteri med en intern bortkopplingsfunktion.

NIGHT och LOW inställning
I NIGHT (natt) eller LOW (låg) inställningsläge minskas utgångsströmmen till max. 50 % av normal uteffekt och laddaren blir helt ljudlös. NIGHT-inställningen upphör automatiskt efter 8 timmar. LOW-inställningen kan avslutas manuellt.

Skyddad mot överhettning.
Utgångsströmmen minskas när temperaturen ökar upp till 50 °C men Blue Smart-laddaren påverkas inte.

Elva lysdioder för statusindikering
Laddningsalgoritm: TEST / BULK / ABSORPTION / RECONDITION (rekonditionering) / FLOAT / STORAGE (förvaring) / READY. Knapp för lägesinställning: NORMAL (14,4 V) / HIGH (14,7 V) / RECONDITION / LI-ION.

Historiklogg med 40 cykler
Historikskärmen innehåller historisk data från laddarens hela livstid och detaljerad statistik från de senaste 40 laddningscyklerna.

VE.Smart Networking
VE.Smart Network är ett trådlöst kommunikationsnät från enhet till enhet (Device to device, D2D) mellan Victron produkter, som använder Bluetooth Smart.

Batterispänning och temperaturkompensation samt strömkontroll som tillval
VE.Smart Network öppnar upp för möjligheten att optimera laddningsprocessen: en Smart Battery Sense, Smart
Battery Monitor eller en Smartshunt, kan användas för att kommunicera batterispänning och temperatur till en
eller fler batteriladdare. En Smart Battery Monitor eller Smartshunt kommunicerar även batteriström.

Synkroniserad parallelladdning
Synkronisera upp till tio batteriladdare i ett VE.Smart Network för att få dem att ladda ett batteri som om de vore
en stor laddare. Laddarna synkroniserar laddningsalgoritmen mellan dem. De växlar simultant från ett laddarläge
till ett annat, exempelvis från bulk till absorption.

Synkroniserad parallelladdning har flera intressanta fördelar:

  • Redundans: om en laddare slutar av någon anledning fortsätter de andra laddarna att fungera.
  • Flexibilitet: lägg enkelt till en laddare till nätverket om mer ström behövs.
  • Kostnad: flera lågströmsladdare kostar oftast mindre än en högströmsladdare.
  • Installation: det kan vara enklare att få plats med flera lågströmsladdare i ett begränsat utrymme.


Bra produktrelaterade länkar: