Victron Energy - Skylla-TG 24V/30A 1+1 utgång 230V

  • 11 150 kr
  • 9 017 kr

VICTRON ENERGY SDTG2400301, SKYLLA-TG är en serie batteriladdare med två fulleffektutgångar och en 4 A utgång.

Dela
Artikelnummer: SDTG2400301
EAN: 8719076025719
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SDTG2400301, SKYLLA-TG är en serie batteriladdare med två fulleffektutgångar och en 4 A utgång. Laddningsspänningen kan anpassas exakt till vilket batterisystem som helst. Laddaren kraftförsörjs med 230 V vid 50/60 Hz. Laddningsspänningen kan mätas direkt på batteripolerna för att kompensera för spänningsfall i kablarna. En extern sensor möjliggör mätning av batteritemperaturen och kompenserar laddningsspänningen därefter.

Finns i 24V eller 48V, 1-fas eller 3-fasutförande.

Perfekta batteriladdare för alla typer av batterier
Laddningsspänningen kan anpassas till alla batterimodeller, öppna som slutna. Speciellt till slutna underhållsfria batterier är en stabil laddningsspänning mycket viktig för att säkerställa en lång livslängd. Överspänning leder till för mycket gasning och uttorkning - batteriet slutar att fungera.

Kontrollerad laddning
Varje TG-laddare har en mikroprocessor som reglerar laddningen mycket noggrant i tre steg. Laddningsprocessen går enligt IUoUo karakteristik och laddar snabbare än andra processer.

Kan användas som kraftaggregat
På grund av den perfekt stabiliserade utgångsspänningen kan en TG-laddare användas som kraftaggregat när man inte har tillgång till batterier eller buffertkondensatorer.

Två utgångar för 2 batterigrupper (endast 24 V-modeller)
TG-laddaren har två sinsemellan isolerade utgångar. Den andra utgången, som är avsedd för laddningen av start-batteriet är begränsad till cirka 4 A och har en något lägre utgångsspänning - den är tänkt att användas för underhållsladdning.

Ökad livslängd på batteriet: temperaturkompensation
Vid leveransen av alla Skylla TG-laddare medföljer en temperatursensor. Temperatursensorn sänker laddningsspänningen när batteritemperaturen stiger. Denna funktion är mycket viktigt för slutna batterier som i annat fall kan torkas ut på grund av överladdning.

Batterispänningsavkänning
För att kompensera spänningsfallet i batterikablarna är TG-laddaren utrustad med en separat spänningsavkännare som kopplas direkt på batteriet för att batteriet alltid ska få rätt laddningsspänning.

Bra produktrelaterade länkar: