Victron Energy - SmartSolar MPPT RS 450/100-Tr

  • 17 410 kr
  • 14 716 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY SCC145110410, SmartSolar MPPT RS solcellsladdningsregulatorer är Victrons lösning för system med stora seriekopplade solcellspaneler.

Dela
Artikelnummer: SCC145110410
EAN: 632085072124
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SCC145110410, SmartSolar MPPT RS solcellsladdningsregulatorer är Victrons lösning för system med stora seriekopplade solcellspaneler som laddar 48 V DC-batteribanker. Den här produkten är perfekt både för stora nätanslutna och icke-nätanslutna batterisystem. Tillgänglig i en 5,76 kW och 11,52 kW-modell, med funktioner som en bred driftintervall för solcellspänningsingång på 80-450 VDC, fristående spårningsingångar, full konnektivitet, isolerade solcellsanslutningar, display, fullt programmerbara batteriladdningsparametrar och aktiv nedkylning. Det nydesignade metallhöljet och de komplett täckta elektriska kopplingarna ökar säkerheten och moderniserar presentationen i linje med den senaste uppsättningen av Victron-produkter.

Är du osäker på vilken solcellsladdare du skall ha till dina solpaneler? Klicka här för att testa Victrons MPPT kalkylator! 

MPPT: Ultrasnabb Maximum Power Point Tracking
SmartSolar RS solcellsladdningsregulator kopplas till en solcellspanel på mellan 80 och 450 V Voc och laddar effektivt din 48 V batteribank med antingen 100 A eller 200 A. Laddningsinställningarna är fullt programmerbara och kan ställas in för olika batterityper såsom blysyra, litium m.fl.

Inställning och övervakning med VictronConnect
SmartSolar RS laddningsregulator kan fjärrstyras och konfigureras med Bluetooth via appen VictronConnect. Detta gör det möjligt att ställa in enheten, hantera den och få överblicksinformation, som exempelvis batterispänning och ström, solcellsspänning och ström, historikdata och trender.

Ytterligare kedjekopplade enheter
SmartSolar RS laddningsregulator är utrustad med VE.Can-bussportar. De gör det möjligt att kommunicera med ytterligare SmartSolar RS & VE.Can MPPT-enheter. De enheter som läggs till ”kedjekopplas” till varandra med en RJ45-kabel.
När de är sammankopplade synkroniserar alla enskilda laddningsregulatorer sina laddningslägen. De kan även skicka sin övervakningsdata via samma kabel till en GX-enhet (som Cerbo GX).

Fjärrövervakning och styrning
Om GX-enheten är ansluten till internet ger portalen Victron Remote Management (VRM) tillgång till dina SmartSolar RS laddningsregulatorers fulla kapacitet.
Om din installation är kopplad till en GX-enhet och internet ger dig portalen VRM full tillgång till din MPPT-enhets fulla kapacitet, när som helst, var som helst, utan kostnad.
För fjärrinstallationer - även där det inte finns någon internetanslutning i närheten - kan det vara möjligt att övervaka din MPPT genom att ansluta  GlobalLink 520.

SmartSolar-display
SmartSolar RS laddningsregulator är utrustad med en display på frontpanelen. Displayen läser av batterivolt, laddningsström och spänningar från båda panelerna enskilt, inklusive ögonblickliga och totala siffror samt enhetsstatus inklusive eventuella felkoder.

Ingångs-/utgångsanslutningar
SmartSolar RS laddningsregulator är utrustad med ett programmerbart relä och alternativ för temperatur- och spänningskontroll på distans. Fjärringången accepterar Victron smallBMS och andra typer av BMS med tillåt laddning-signaler.Bra produktrelaterade länkar: