Victron Energy - Lithium Batteri 25,6V 100Ah Smart Bluetooth

  • 23 100 kr
  • 19 690 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY BAT524110610, är ett Lithium-järnfosfat batteri på 25,6V/100Ah. LiFePO4 eller LFP är det säkraste av vanliga Li-ion batterityper.

Dela
Artikelnummer: BAT524110610
EAN: 8719076054627
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BAT524110610, är ett Lithium-järnfosfat batteri på 25,6V/100Ah. LiFePO4 eller LFP är det säkraste av vanliga Li-ion batterityper. Normalspänningen i en LFP-cell är 3.2V (bly-syra: 2V/cell). Ett 12,8V-batteri består därför av fyra celler kopplade i serie, och ett 25,6V-batteri består av åtta celler kopplade i serie. Ett LFP-batteri behöver inte vara fulladdat. Driftslivslängden förbättras rent av om det är delvis laddat i stället för fulladdat. Detta är en stor fördel med ett LFP-batteri jämfört med ett bly-syra batteri.

Andra fördelar

  • Brett driftstemperaturområde
  • Utmärkt cyklingsprestanda
  • Lågt inre motstånd och hög verkningsgrad
  • LFP är därför det bästa valet för mycket krävande applikationer

Effektivt
Flera applikationer (särskilt icke nätanslutna solar och/eller vindanläggningar) kan energiverkningsgrad vara av avgörande betydelse. Tur och retur verkningsgrad (urladdning från 100% till 0% och tillbaka till 100% laddning) är 92% (80% för ett vanligt bly-syra batteri.) Laddningsprocessen hos bly-syra batterier blir särskilt ineffektivt när 80% laddningstillståndet har uppnåtts, vilket resulterar i 50% effektivitet eller till och med mindre i solarsystem där flera dagars reservenergi krävs (batteritid i 70% till 100% laddat tillstånd). Däremot kommer ett LFP batteri fortfarande att uppnå 90% verkningsgrad under ytliga urladdningsförhållanden.

Storlek och vikt
Sparar upp till 70% i utrymme och vikt.

Är Lithium dyrt?
LFP batterier kostar mer i förhållande till bly-syra-batterier. Men i krävande applikationer kommer den högre initiala kostnaden att mer än väl uppvägas av längre driftslivslängd, överlägsen tillförlitlighet och utmärkt effektivitet. 

Bluetooth
Alla smarta Lithium-batterier har inbyggd Bluetooth så att cellspänning, temperatur och larmstatus kan kontrolleras på en mobil med hjälp av den kostnadsfria appen Victron Connect (iOS/Android). Det är mycket användbart för att lokalisera (potentiella) problem såsom cellobalans.

Cellbalansering
Våra LFP-batterier har integrerade system för cellbalans och cellövervakning. Upp till tio batterier kan parallellkopplas och upp till fem batterier kan seriekopplas vilket ger en 48V batteribank med upp till 1500 Ah. Kablarna för cellbalans/övervakning kan kedjekopplas och måste anslutas till ett Battery Management System (BMS).

Batterihanteringssystem (BMS)
En BMS ansluts till batterierna och till två skyddsreläer. Dess huvudsakliga funktioner är: Koppla ifrån eller stänger ned lasten när spänningen i en battericell faller under 2,5V, stoppar laddningsprocessen när spänningen i en battericell ökar till mer än 4,2V och Stänga av systemet när temperaturen i en cell överskrider 50°C.


Bra produktrelaterade länkar: