Victron Energy - Orion-Tr Smart Isolerad DC-DC-laddare 24/24-17A (400W)

  • 3 850 kr
  • 3 247 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY ORI242440120, Orion-Tr Smart DC till DC-laddare är en professionell DC till DC-adaptiv 3-stegs-laddare med inbyggd Bluetooth.

Dela
Artikelnummer: ORI242440120
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY ORI242440120, Orion-Tr Smart DC till DC-laddare är en professionell DC till DC-adaptiv 3-stegs-laddare med inbyggd Bluetooth, 24/12-20A och 240W. För användning i dubbla batterisystem i fordon eller på båtar där (smart) generator och startbatteri används för att ladda servicebatteriet. Enheten kan övervakas och programmeras via Bluetooth och kan styras via en fjärrstyrd på/av-strömbrytare och har en motor som använder en detekteringsmekanism. Orion Tr-smart-laddare kan användas i 12 V- eller 24 V-system och är lämplig för både blysyra och litiumbatterier. Modeller finns tillgängliga upp till 400 W och obegränsade multipla enheter kan anslutas parallellt för att öka uteffekten. Lämplig för höga temperaturer upp till 55 °C med en total nominell effekt upp till 40 °C.

Bluetooth Smart-anpassad
Alla Bluetooth-anpassade smarttelefoner, surfplattor eller andra enheter kan användas för att övervaka, ändra inställningar och för att uppdatera laddaren när nya programvarufunktioner blir tillgängliga.

Fullständigt programmerbar

  • Batteriladdningsalgoritm (konfigurerbar) eller fast utgång.
  • Kompatibel med intelligenta generatorer: mekanism som detekterar motor i drift.

Adaptiv laddningsalgoritm i tre steg: bulk- absorption - float

  • För syrebatterier är det viktigt att absorptionstiden hålls kort vid mindre urladdningar för att undvika överladdning av batteriet. Efter en djup urladdning ökas absorptionstiden automatiskt för att säkerställa att batteriet laddas upp fullständigt.
  • För litiumbatterier är absorptionstiden fastställd, som standard till två timmar.
  • Alternativt kan man välja en fast utgångsspänning.

Lämplig för användning i fordon med en smart generator (Euro 5 och Euro 6 motorer)
Den inbyggda avkänningen för motorfrånkoppling stoppar omvandlaren när motorn inte är igång. Detta förhindrar oönskad urladdning av startbatteriet (se manualen för mer detaljer).

Fjärrstyrning på/av
Det är möjligt att koppla en av/på-brytare för fjärrstyrning eller ett relä till ett tvåpoligt anslutningsdon. Alternativt kan H-terminalen (höger) på det tvåpoliga anslutningsdonet växlas till batteriets plus eller så kan L-terminalen (vänster) på det tvåpoliga anslutningsdonet växlas till batteriets minus (eller t.ex. ett fordonschassi)

Alla modeller är kortslutningssäkrade och kan parallellkopplas för att öka utgångsströmmen
Det går att parallellkoppla ett obegränsat antal enheter.

Skydd mot hög temperatur
Utgångsströmmen minskar vid hög omgivningstemperatur.

IP43-skydd
När enheten är installerad med skruvterminalerna nedåt.

Skruvterminaler
Inga särskilda verktyg krävs för installation.


Bra produktrelaterade länkar: