Victron Energy - Blue Smart IP65 batteriladdare 12V/10A BT

  • 1 930 kr
  • 1 443 kr

VICTRON ENERGY BPC121031064R, BLUE SMART IP65 12V/10A är en kraftfull, kompakt batteriladdare.

Dela
Artikelnummer: BPC121031064R
EAN: 8719076037439
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BPC121031064R, BLUE SMART IP65 12V/10A är en kraftfull, kompakt batteriladdare. Batteriet laddas till perfekt skick genom laddningsalgoritmen i sju steg får du ut det mesta av ditt batteri. Laddaren förser batteriet med den ström det behöver, behåller dess hälsa och säkerställer en bättre prestanda och längre livstid.

Ultrahög effektivitet “grön” batteriladdare
Med upp till 95 % effektivitet genererar dessa laddare upp till fyra gånger mindre värme jämfört med bransch standard. Och när batteriet väl är fulladdat minskar effektförbrukningen till 0.5 watt, cirka fem till tio gånger bättre än bransch standard.

Rekonditionering  
Ett blysyrabatteri som har laddats otillräckligt eller som har blivit urladdat under dagar eller veckor kommer att försämras på grund av sulfatering. Om upptäckt i tid kan sulfateringen ibland delvis repareras genom att ladda batteriet med låg ström upp till en högre spänning.

Återhämtningsfunktion för helturladdade batterier
De flesta laddare med skydd mot omvänd polaritet detekterar inte ett batteri som har blivit helt urladdat eller nära noll volt och laddar därför inte batteriet. Laddaren Blue Smart IP65 försöker emellertid att ladda ett helt urladdat batteri med låg ström och återuppta normal laddning när väl tillräcklig spänning har uppnåtts tvärs över batteripolerna.

Förvaringsläge: Mindre korrosion på de positiva plattorna
Även den lägre floatladdningsspänningen, som följer efter absorptionsperioden, förorsakar nätkorrosion. Det är därför viktigt att minska laddningsspänningen ännu mer när batteriet fortsatt är anslutet till laddaren under mer än 48 timmar.

Temperaturkompenserad laddning
Den optimala laddningsspänningen i ett blysyrabatteri varierar omvänt med temperaturen. Laddaren Blue Smart IP65 mäter omgivande temperatur under testfasen och kompenserar för temperatur under laddningsprocessen. Temperaturen mäts igen när laddaren är inställd för låg ström under float eller förvaring. Särskilda inställningar för kall eller varm omgivning behövs därför inte göras.

Litiumjon batteriläge
Laddaren Blue Smart IP65 använder en specifik laddningsalgoritm för litiumjonbatterier (LiFePO₄), med automatisk litiumjon under spänningsskyddsåterställning.

Appen VictronConnect 
Installera, läs av och konfigurera din laddare Blue Smart IP65 via din smarttelefon. Du kan se status på din laddare och ditt batteri och till och med kontrollera funktionen på din laddare genom att använda appen VictronConnect. Som standard kan du läsa av spänning och ström på skärmen.

Tålig, säker och tyst

  • Låg termisk belastning på elektroniska komponenter.
  • Skydd mot intrång av damm, vatten och kemikalier.
  • Skydd mot överhettning: utgångsströmmen reduceras när
  • temperaturen ökar upp till 60 °C men laddaren fortsätter att fungera.
  • Laddarna är helt ljudlösa: ingen kylfläkt eller andra rörliga delar


Bra produktrelaterade länkar: