Victron Energy - MultiPlus 24/3000/70-50 230V VE.Bus

 • 22 320 kr
 • 16 925 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY PMP242301011, MultiPlus är en kombinerad växelriktare och laddare i en enda elegant förpackning.

Dela
Artikelnummer: PMP242301011
EAN: 8719076045175
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY PMP242301011, MultiPlus är en kombinerad växelriktare och laddare i en enda elegant förpackning. Dess många funktioner inkluderar en äkta sinusvågsväxelriktare, adaptiv laddning, hybrid PowerAssist-teknik samt ett flertal systemintegrerande funktioner.

Två AC-utgångar
Huvudutgången har en avbrottsfri funktion. MultiPlus tar över försörjningen till de anslutna belastningarna i händelse av ett nätfel eller när land-/generatorströmmen kopplas bort. Detta sker så snabbt (inom mindre än 20 millisekunder) att datorer och annan elektronisk utrustning kommer att fortsätta att fungera utan avbrott. Den andra utgången är endast strömförande när växelström är tillgänglig på en av ingångarna för MultiPlus. Belastningar som inte bör ladda ur batteriet, som exempelvis en varmvattenberedare, kan anslutas till denna utgång (en andra utgång är endast tillgänglig för modeller med en kapacitet på 3 kVA eller mer).

I stort sett obegränsad ström tack vare parallell drift
Upp till 6 Multis kan fungera parallellt för att uppnå högre uteffekt. Sex enheter 24/5000/120, till exempel, kommer att tillhandahålla 25kW / 30kVA uteffekt och 720 A laddningskapacitet.

Trefaskapacitet
Utöver parallellanslutning kan tre enheter av samma modell konfigureras för trefasutgång. Men det är inte allt: upp till 6 uppsättningar med tre enheter kan parallellkopplas för en stor växelriktare på 75 kW / 90 kVA och en laddningskapacitet på mer än 2 000 A.

PowerControl - Att hantera begränsad generator-, land- eller nätström
MultiPlus är en mycket kraftfull batteriladdare. Den kommer därför att dra mycket ström från generatorn eller landförsörjningen (nästan 10 A per 5 kVa Multi vid 230 VAC). Med Multi Control Panel kan man ställa in en maximal generator- eller landström. MultiPlus kommer då att ta hänsyn till andra AC-belastningar och använda eventuell extraström för laddning, vilket förhindrar att generatorn eller landströmmen överbelastas.

PowerAssist - Förstärka kapaciteten för land- eller generatorström
Denna funktion tar principen för PowerControl till en ny dimension. Den gör det möjligt för MultiPlus att utöka kapaciteten för den alternativa källan. Eftersom toppeffekt ofta endast krävs under en begränsad period, kommer MultiPlus att säkerställa att otillräcklig land- eller generatorström omedelbart kompenseras med ström från batteriet. När belastningen minskar, används överskottsströmmen för att ladda upp batteriet.

Solenergi: AC-ström är tillgänglig även vid nätfel
MultiPlus kan användas utan nätström, såväl som med nätansluten PV och andra alternativa energisystem. En programvara för detektering av förlust av nät finns tillgänglig.

Systemkonfigurering

 • Om det handlar om en självstående enhet där inställningarna måste ändras, kan detta göras på några få minuter
  med en ny inställningsprocedur för DIP-switch.
 • Parallell- och trefasenheter kan konfigureras med programvarorna VE.Bus Quick Configure och VE-Bus System
  Configurator.
 • Icke-nätanslutna-, nätinteraktiva- och egenkomsumtionsenheter, vilket omfattar nätbundna växelriktare
  och/eller MPPT solcellsladdare, kan konfigureras med assistenter (dedicerad programvara för särskilda
  applikationer).

Övervakning och styrning på plats
Flera valmöjligheter är tillgängliga: Batteriövervakare, Multi Control-panel, Color Control GX och andra GX-enheter, smartphone eller surfplatta (Bluetooth Smart), bärbar eller stationär dator (USB eller RS232).

Fjärrövervakning och styrning
Color Control GX och andra GX-enheter. Data kan lagras och visas på vår webbsida för fjärrstyrning VRM (Victron Remote Management), som dessutom är gratis.

Fjärrkonfigurering
Vid anslutning till Ethernet, kan system med en Color Control GX och andra GX-enheter nås och inställningar kan ändras.

Bra produktrelaterade länkar: