Victron Energy - BlueSolar MPPT 150/100 TR VE.Can, utan BT

  • 7 830 kr
  • 6 560 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY SCC115110420, är en regulator för solcellsladdare. Det är det bästa sättet att omvandla solenergi till batteriet.

Dela
Artikelnummer: SCC115110420
EAN: 8719076048961
Leverantör: Victron Energy

OBS - BlueSolar är utan BT och vill du ha den med BT skall du istället titta på SmartSolar!

VICTRON ENERGY SCC115110420, är en regulator för solcellsladdare. Det är det bästa sättet att omvandla solenergi till batteriet. En solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier. Med den senaste och snabbaste tekniken maximerar BlueSolar energiuppsamlingen och för den vidare på ett intelligent sätt för att ladda batteriet fullt på kortast möjlig tid. BlueSolar upprätthåller batteriets hälsa och förlänger livstiden.

Är du osäker på vilken solcellsladdare du skall ha till dina solpaneler? Klicka här för att testa Victrons MPPT kalkylator! 

Ultra fast Maximum Power Point Tracking (MPPT)
Särskilt i molnig väderlek när ljusintensiteten växlar hela tiden kommer en ultrasnabb MPPT regulator att förbättra energiupptagningen med upp till 30% jämfört med PWM laddningsregulatorer och med upp till 10% jämfört med långsammare MPPT regulatorer.

Uteffekt
För stor urladdning av batteriet kan förhindras genom att ansluta alla belastningar till effektutgången. Effektutgången kommer att koppla ifrån belastningen när batteriet har urladdats till en förinställd spänning. Alternativt kan en intelligent batterihanteringsalgoritm väljas: Se Batterilivslängd. Effektutgången är kortslutningssäker. Vissa belastningar (särskilt växelriktare) kan bäst anslutas direkt till batteriet och fjärrstyrningen av växelriktaren anslutas till effektutgången. En speciell gränssnittskabel kan komma att behövas, hänvisning till manualen.

Batterilivslängd: Intelligent batterinhantering
När en solarladdningsregulator inte kan ladda batteriet på nytt till dess fulla kapacitet inom en dag, är resultatet ofta att batteriet för alltid kommer att cyklas mellan ett "delvis laddat tillstånd" och "slutet på en urladdning" tillstånd. Detta arbetssätt (ingen vanlig full urladdning) kommer att förstöra ett bly-syra batteri inom några veckor eller månader. Batterilivslängdsalgoritmen kommer att övervaka laddningstillståndet hos batteriet, och vid behov, dag efter dag lätt öka lastfrånkopplingsnivån (dvs. koppla ifrån belastningen tidigare) tills energiupptagningen är tillräcklig för att på nytt ladda batteriet till nästan 100%. Från denna punkt och framåt kommer lastfrånkopplingsnivån att differentieras så att nästan 100% återuppladdning uppnås ungefär en gång i veckan.

Programmerbar batteriladdningsalgoritm
Hänvisning till programavsnittet på vår webbplats för att få detaljer

Dag/natt inställning och dimmeralternativ
Hänvisning till programavsnittet på vår webbplats för att få detaljer

Möjlighet till programmering och visning av realtidsdata och historik

  • ColorControl GX eller andra GX-enheter: se Venusdokumenten på vår vår webbplats.
  • En smarttelefon eller en annan enhet med Bluetooth: VE.Direct Bluetooth Smart dongle krävs


Bra produktrelaterade länkar: