Victron Energy - SmartSolar MPPT 150/70 Solcellsregulator TR

  • 6 030 kr
  • 4 793 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY SCC115070211, är en solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier.

Dela
Artikelnummer: SCC115070211
EAN: 8719076048961
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SCC115070211, är en solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier. Med den senaste och snabbaste tekniken maximerar SmartSolar energiuppsamlingen och för den vidare på ett intelligent sätt för att ladda batteriet fullt på kortast möjlig tid. SmartSolar upprätthåller batteriets hälsa och förlänger livstiden. Om regulatorn till exempel heter MPPT 75/10 innebär det att regulatorn klarar upp till 75V inspänning (vilket innebär upp till tre solpaneler i serie) och max 10A ström från solcellerna (145W för 12V).

Är du osäker på vilken solcellsladdare du skall ha till dina solpaneler? Klicka här för att testa Victrons MPPT kalkylator! 

Bluetooth Smart inbyggd
Den trådlösa lösningen för att konfigurera, övervaka, uppdatera och synkronisera laddningsregulatorn för SmartSolar.

VE.Direct
För en ansluten dataförbindelse till en Color Control GX, andra GX-produkter, PC eller andra enheter.

Ultrasnabb följning av maxeffekt (MPPT = Maximum Power Point Tracking )
Särskilt i molnig väderlek när ljusintensiteten växlar hela tiden kommer den ultrasnabba MPPT-regulatorn att förbättra energiupptagningen med upp till 30 % jämfört med PWM-laddningsregulatorer och upp till 10 % jämfört med långsammare MPPT-regulatorer.

Avancerad Max Power Point Detection i händelse av partiell skuggning.
Om partiell skugga förekommer kan två eller flera maximala effektpunkter förekomma på effektspänningskurvan. Traditionella MPPT-enheter har en tendens att låsa mot en lokal MPP, vilket kanske inte är den optimala MPP-enheten. Den innovativa BlueSolar algoritmen maximerar alltid energiupptagningen genom att låsa mot en optimal MPP.

Enastående konverteringseffektivitet
Ingen kylfläkt. Maximal effektivitet överskrider 98 %. Fullt utgående ström upp till 40 °C.

Flexibel laddningsalgoritm
Fullt programmerbar laddningsalgoritm (se programvarusidan på vår hemsida) och åtta förprogrammerade algoritmer som kan väljas med en roterande brytare (se instruktionsboken för vidare detaljer).

Omfattande elektroniskt skydd
Skydd mot övertemperatur och effektminskning vid hög temperatur. Solcellskortslutningsskydd och skydd mot omvänd polaritet. Solcellsbackströmsskydd.

Invändig temperatursensor
Kompenserar absorptions- och floatladdningsspänning för temperatur.

Extra extern batterispännings- och temperaturavkänning via Bluetooth
En Smart Battery Sense eller en BMV-712 Smart Battery Monitor kan användas för att kommunicera batterispänning och temperatur till en eller flera laddningsregulatorer för SmartSolar.

Återhämtningsfunktion för helt urladdade batterier
Startar laddning även när batteriet har laddats ur till noll volt. Återansluter till ett fullt uppladdat litiumjonbatteri med en intern bortkopplingsfunktion.


Bra produktrelaterade länkar: