Victron Energy - SmartSolar MPPT 75/15 Solcellsregulator

  • 1 830 kr
  • 1 487 kr

VICTRON ENERGY SCC075015060R, är en solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier.

Dela
Artikelnummer: SCC075015060R
EAN: 8719076040804
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SCC075015060R, är en solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier. Med den senaste och snabbaste tekniken maximerar SmartSolar energiuppsamlingen och för den vidare på ett intelligent sätt för att ladda batteriet fullt på kortast möjlig tid. SmartSolar upprätthåller batteriets hälsa och förlänger livstiden. Om regulatorn till exempel heter MPPT 75/10 innebär det att regulatorn klarar upp till 75V inspänning (vilket innebär upp till tre solpaneler i serie) och max 10A ström från solcellerna (145W för 12V).

Är du osäker på vilken solcellsladdare du skall ha till dina solpaneler? Klicka här för att testa Victrons MPPT kalkylator! 

Bluetooth Smart inbyggd
Den trådlösa lösningen för att konfigurera, övervaka, uppdatera och synkronisera laddningsregulatorn för SmartSolar.

VE.Direct
För en ansluten dataförbindelse till en Color Control GX, andra GX-produkter, PC eller andra enheter.

Ultrasnabb Maximum Power Point Tracking (MPPT)
Särskilt i molnig väderlek när ljusintensiteten växlar hela tiden kommer den ultrasnabba MPPT-regulatorn att förbättra energiupptagningen med upp till 30 % jämfört med PWM-laddningsregulatorer och upp till 10 % jämfört med långsammare MPPTregulatorer.

Belastningsutgång
För hög urladdning av batteriet kan förhindras genom att ansluta alla belastningar till belastningsutgången. Belastningsutgången kopplar ifrån belastningen när batteriet har laddats ur till en förinställd spänning. (48V modell: gränssnitt med ett relä). Alternativt kan en intelligent batterihanteringsalgoritm väljas: se batterilivslängd Belastningsutgången är kortslutningsskyddad.

Battery Life: intelligent batterihantering
När en solcellsladdningsregulator inte kan ladda batteriet fullt under en dag blir resultatet ofta att batteriet hela tiden går från "delvis laddat" till "urladdat". Det här driftläget (ingen regelbunden full uppladdning) kan förstöra ett blysyrebatteri på några veckor eller månader. 

Batterilivslängdsalgoritmen kommer att övervaka laddningstillståndet hos batteriet, och vid behov, dag efter dag lätt öka lastfrånkopplingsnivån (dvs. koppla ifrån belastningen tidigare) tills energiupptagningen är tillräcklig för att på nytt ladda batteriet till nästan 100 %. Från den tidpunkten och framåt kommer lastfrånkopplingsnivån att moduleras så att nästan 100 % laddning uppnås ungefär en gång i veckan.

Programmerbar batteriladdningsalgoritm
Hänvisning till Support och hämtningar > Programvara på vår webbplats för att få detaljer

Dag/natt inställning och dimmeralternativ
Hänvisning till Support och hämtningar > Programvara på vår webbplats för att få detaljer

Invändig temperatursensor
Kompenserar absorptions- och floatladdningsspänning för temperatur.

Extra extern batterispännings- och temperaturavkänning via Bluetooth
En Smart Battery Sense eller en BMV-712 Smart Battery Monitor kan användas för att kommunicera batterispänning och temperatur till en eller flera laddningsregulatorer för SmartSolar.

Återhämtningsfunktion för helt urladdade batterier
Startar laddning även när batteriet har laddats ur till noll volt. Återansluter till ett fullt uppladdat litiumjonbatterier med en intern bortkopplingsfunktion.


Bra produktrelaterade länkar: