Victron Energy - Lithium SuperPack 12,8V/60Ah (M6)

  • 6 060 kr
  • 5 279 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY BAT512060705, Litium SuperPack har Integrerad BSM- och säkerhetsbrytare. SuperPack-batterierna är extremt enkla att installera

Dela
Artikelnummer: BAT512060705
EAN: 8719076047544
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BAT512060705, Litium SuperPack har Integrerad BSM- och säkerhetsbrytare. SuperPack-batterierna är extremt enkla att installera och de kräver inga extra komponenter. Den interna brytaren kopplar från batteriet vid överurladdning, överladdning eller hög temperatur.

Integrerad BMS och säkerhetsbrytare
SuperPack-batterierna är extremt enkla att installera och de kräver inga extra komponenter. Den interna brytaren kopplar från batteriet vid överurladdning, överladdning, låg eller hög temperatur.

Skyddad mot felaktigt bruk
Ett blysyrabatteri kommer att ta slut i förtid på grund av sulfatisering:

  • om det används i bristläge under långa tidsperioder (t.ex. om batteriet sällan eller aldrig är fulladdat). 
  • om det lämnas delvis laddat, eller ännu värre, helt urladdat.

Ett litiumjonbatteri behöver inte vara fulladdat. Driftslivslängden förbättras rent av om det är delvis laddat i stället för fulladdat. Detta är en stor fördel med ett litiumjonbatteri jämfört med ett blysyrabatteri. SuperPack-batterierna kommer att stänga av laddnings- eller urladdningsströmmen när de maximala kapaciteterna överskrids.

Effektiv
I flera applikationer (särskilt icke-nätanslutna solcells- och/eller vindanläggningar) kan energiverkningsgraden vara av avgörande betydelse. Tur-och-retur-verkningsgrad (urladdning från 100 % till 0 % och tillbaka till 100 % laddning) hos det genomsnittliga blysyrabatteriet är 80 %. Motsvarande för ett litiumjonbatteri är 92 %. Laddningsprocessen hos blysyrabatterier blir särskilt ineffektiv när ett laddningstillstånd på 80 % har uppnåtts, vilket resulterar i 50 % effektivitet eller till och med mindre i solcellssystem där flera dagars reservenergi krävs (batteri används i 70 % till 100 % laddat tillstånd). Däremot kommer ett litiumjonbatteri fortfarande att uppnå 90 % verkningsgrad även under ytliga urladdningsförhållanden.

Kan anslutas parallellt
Batterierna kan kopplas in parallellt. Seriekoppling är inte tillåtet. Får endast användas i upprätt position.

Bra produktrelaterade länkar: