Victron Energy - AGM Batteri 12V/22Ah

  • 890 kr
  • 810 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY BAT212200084, är ett batteri i Victrons AGM-sortimentet som erbjuder AGM-sortimentet som har ett mycket lågt inre motstånd.

Dela
Artikelnummer: BAT212200084
EAN: 8719076036944
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BAT212200084, är ett batteri i Victrons AGM-sortimentet som erbjuder AGM-sortimentet som har ett mycket lågt inre motstånd. Det gör dem speciellt lämpade för applikationer med  urladdning vid höga strömmar som till exempel omvandlare, bogpropellrar och vinschar.

Användning av material med hög renhet och bly/kalciumgaller säkerställer att både AGM- och GEL-produkter har särskilt låg egenurladdning så de inte kommer att urladdas under långa perioder utan laddning.

Batteriet levereras med M8 borrade, platta kopparterminaler vilket säkerställer bästa möjliga anslutningskontakt och eliminerar behovet av batteriterminaler. Batterierna uppfyller både CE och UL specifikationer för brandsäker kapsling av ABS-plast och levereras med Victrons 2-åriga världstäckande garanti.

Lågt självutsläpp
På grund av användningen av blykalciumgaller och högrenhetsmaterial kan Victron VRLA -batterier lagras under långa perioder av tid utan laddning. Självurladdningshastigheten är mindre än 2% per månad vid 20°C. Självurladdningen fördubblas för varje temperaturökning med 10 ° C. Victron VRLA -batterier kan därför förvaras i upp till ett år utan laddning, om de förvaras under svala förhållanden.

Exceptionell återhämtning efter urladdning
Victron VRLA -batterier har exceptionell urladdning, även efter djup eller långvarig urladdning. Däremot har upprepade tillfällen av djup och långvarig urladdning en mycket negativ effekt på livslängden för alla blybatterier och Victron -batterier är inget undantag.

Egenskaper för urladdning av batterier
Den nominella kapaciteten för Victron AGM- och Gel Deep Cycle -batterier avser 20 timmars urladdning, med andra ord: en urladdningsström av 0,05 C. Den nominella kapaciteten för Victron Tubular Plate Long Life -batterier avser 10 timmars urladdning. Den effektiva kapaciteten minskar med ökande urladdningsström. Observera att kapacitetsminskningen blir ännu snabbare vid konstant effektbelastning, t.ex. en växelriktare.

Beräknade livslängder

  • VRLA AGM: Livslängd 7-10 år
  • VRLA GEL: Livslängd 12 år
  • VRLA GEL 2 Volt celler: Livslängd 20 år


Bra produktrelaterade länkar: