Yacht Devices YDWN-02 - NMEA 0183 Wi-Fi Gateway

  • 1 725 kr
  • 1 690 kr

YACHT DEVICES YDWN-02, är en NMEA 0183 till Wifi-gateway som gör det möjligt att trådlöst få data från NMEA 0183 till en dator, platta eller mobil.

Dela
Artikelnummer: YDWN-02
Leverantör: Yacht Devices

YACHT DEVICES YDWN-02, är en NMEA 0183 till Wifi-gateway som gör det möjligt att trådlöst få data från NMEA 0183 till en dator, platta eller mobil. På så sätt kan du se position, kurs, fart, djup, vind, AIS och annan information i en applikation. YDWN-02 har två NMEA 0183-portar (in/utgångar) som kan konfigurera hastigheten mellan 300 och 115200 baud. Det gör det möjligt att multiplexa data från två enheter med olika hastigheter, tex navigationsdata (4800 baud) och AIS (38400 baud). Flera fysiska lyssnare kan anslutas till utgånarna. Både RS-232 och RS-422 stöds. Kompatibel med COM-portar och USB-seriella adapters.

YDWN-02 kan ha ett eget wifi-nätverk (räckvidd ca 30 meter) eller integreras i ett befintligt wifi-nätverk. Om den integreras i ett befintligt wifi-nätverk kan räckvidden vara betydligt längre och anslutna enheter kan få tillgång till all information trådlöst. Det går även att konfigurera access via internet. Gatewayen stöder TCP och UDP-nätverk (båda kan vara i drift samtidigt). Den är kompatibel med i stort sett alla marina program inklusive OpenCPN, INavx, Navionics Boatin App, MaxSea, Coastal Exporer och många fler.

För att se data behövs ingen extern applikation. YDWN-02 har färgrika webbaserade mätare från en inbyggd webbsida. Du kan se vind, motor, kurs, fart, djup och annan information i valfri webbläsare. Du kan anpassa sidlayouten och valet av mätare. Du kan även se NMEA loggar.

För att ändra inställningarna i YDWN-02 behöver du en enhet uppkopplad med Wifi. I inställningarna kan du konfigurera en eller flera utgångar för valfri datatyp, inkludera samma port som data togs emot från. Multipla datakällor kan väljas för valfri utgång. Det gör YDWN-02 till en NMEA 0183 router och multiplexer. Individuella filker kan sättas för inkommande och utgående NMEA 0183-data på valfri port, vilket hjälper till att reducera trafiken på långsamma anslutningar.

Två st gateway kan fungera som en NMEA 0183 trådlös extender och tillåter fler fysiska enheter. För att para ihop enheterna behöver du ställa in att båda använder UDP-protokoll med samma portnummer. Du kan också para ihop den med en Yacht DevicesNMEA 2000 Wifi Gateway. Dess server ska då konfigureras som NMEA 0183 vilket stöder dubbelriktad omvandling mellan NMEA 2000 och NMEA 0183. På så sätt fås en trådlös brygga mellan ett NMEA 2000-nätverk och NMEA 0183-enheter.

YDWN-02 spelar automatiskt in ditt spår med väder, djup och annan data i ett internt minne (upp till 32000 punkter). Detta data kan sparas till en GPX-fil för visning i Garmin MapSourxe, Google Earth eller annat kortprogram, eller som en CSV-fil för kalkylblad.


Funktioner

  • Kan duplicera eller ersätta trasiga instrument eller obsolet utrustning
  • Har inbyggd webbserver. Endast en webbläsare behövs för att visa realtidsdata
  • Har två fysiskta NMEA 0183-portar (300 - 115200 baud), med flexibel konfiguration och datafiltrering
  • Är kompatibel med i stort sett alla marina applikationer
  • Kan fungera som en NMEA 0183 trådlös extender och tillåter två eller fler fysiska enheter
  • Stödjer TCP och UDP-protokoll. Fungerar som en Wi-Fi access-punkt eller kan anslutas till befintligt Wi-Fi
  • Spelar automatiskt in ditt spår och annan data i ett inbyggt minne
  • Har en inbyggd webserver för diagnostik, firmware-uppdateringar och konfiguration

Trots att enhetens hus är vattentät, är terminalskruvarna öppna, och sjövatten kan skapa kortslutningar. Placera inte enheten så att den kan bli översköljd av vatten.


Bra produktrelaterade länkar: