Victron Energy - BMV-710H Smart Batterimonitor inklusive 500A shunt

 • 8 340 kr
 • 7 355 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY BAM030710100, är en batterimonitor (bränslemätare) för batteri, återstående tid och mycket mera med inbyggd Bluetooth.

Dela
Artikelnummer: BAM030710100
EAN: 8719076049500
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BAM030710100, är en batterimonitor (bränslemätare) för batteri, återstående tid och mycket mera med inbyggd Bluetooth. Batteriets återstående kapacitet beror på antalet förbrukade amp-timmar, urladdad ström, temperatur och batteriets ålder. Komplexa programlogaritmer behövs för att ta med alla dessa variabler i beräkningen. Utöver de grundläggande displayalternativen som spänning, ström och förbrukade amp-timmar, visar BMV-700 serien även laddningstillstånd, återstående tid och effektförbrukningen i watt.

BMV-702 har en extra ingång som kan programmeras att mäta spänningen (i ett andra batteri), temperatur eller mittzonsspänning. För att kunna mäta strömmen till och från batteriet monteras en shunt mellan batteriets minuspol och förbrukare eller laddare. Batterimonitorn har inbyggd Bluetooth och du kan kontrollera statusen på batteriet via en smarttelefon, en surfplatta eller en bärbar dator. Alla inställningar på laddaren kan göras med appen VictronConnect.

Tänk på att du behöver en kort minus kabel mellan utgående minuspol på batteribanken till insidan på shunten behöver du komplettera med en sådan finns de under denna länk: Förtent kabel färdigpressad

Enkel att installera
Alla elektriska anslutningar går till en snabbansluten PCB på den aktuella shunten. Shunten ansluts till bildskärmen med en standard RJ12-telefonkabel. Ingår: RJ12-kabel (10 m) och batterikabel med säkring (2 m), inga andra komponenter behövs. Dessutom ingår en separat frontram för en fyrkantig eller rund skärm; en fästring för den bakre infästningen och skruvar för montering fram.

Väldigt låg strömförbrukning från batteriet
Strömförbrukning: 0.7 Ah per månad (1 mA) @12 V och 0.6 Ah per månad (0.8 mA) @ 24 V Särskilt litiumjonbatterier förlorar i princip all kapacitet när de laddas ur till avstängning på grund av låg spänning. Efter avstängning på grund av låg spänning har ett litiumjonbatteri en kapacitetsreserv på ca 1 Ah per 100 Ah batterikapacitet kvar. Batteriet kommer att skadas om den återstående kapacitetsreserven dras ur batteriet. En restström på exempelvis 10 mA kan skada ett 200 Ah batteri om systemet lämnas i urladdat läge under längre tid än 8 dagar.

Funktioner

 • Batterispänning, strömstyrka, amp-timmar, förbrukning och laddningstillstånd
 • Återstående tid vid aktuell urladdningshastighet
 • Programmerbara visuella larm och ljudlarm
 • Programmerbart relä, för att stänga av icke-kritiska belastningar eller för att köra en generator när den behövs
 • 500 amp snabbansluten shunt och anslutningssats
 • Shunt med kapacitet upp till 10.000 amp som tillval
 • VE.Direct kommunikationsport
 • Lagrar en stor mängd historiska händelser som kan användas för att utvärdera förbrukningsmönster och batterihälsa
 • Brett spänningsområde 6,5 Ț"70 V
 • Strömmätning med högupplöst återgivning. 10 mA (0,01A) 
 • "Extra" ingång för att mäta spänning (av ett andra batteri), temperaturer eller mittzonsspänning och motsvarande larm- och reläinställningarBra produktrelaterade länkar: