Victron Energy - Blue Smart IP67 batteriladdare 24V/12A BT

  • 2 800 kr
  • 2 288 kr
Lowest price at PriceRunner

VICTRON ENERGY BPC241247006, är en vattentät Blue Smart IP67-laddaren 24V/12A som är en ny professionell batteriladdare med inbyggd Bluetooth.

Dela
Artikelnummer: BPC241247006
EAN: 8719076038283
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY BPC241247006, är en vattentät Blue Smart IP67-laddaren 24V/12A som är en ny professionell batteriladdare med inbyggd Bluetooth. Den vattentäta Blue Smart IP67 kan användas på enheter i din verkstad och på motorfordon såsom (klassiska) bilar, motorcyklar, båtar, husbilar och husvagnar. Laddningsalgoritmen i sju steg får ut det mesta av ditt batteri. Laddaren förser batteriet med den ström det behöver, behåller dess hälsa och säkerställer en bättre prestanda och längre livstid. Till skillnad från andra märken försöker den vattentäta Blue Smart IP67-laddare att ladda upp helt urladdade batterier genom att tvinga i dem låg ström. Därefter återupptas normal laddning så fort batteripolerna har tillräcklig spänning.

Den vattentäta Blue Smart IP67 är utrustad med inbyggd Bluetooth och du kan kontrollera statusen på laddaren och batteriet via en smarttelefon, en surfplatta eller en bärbar dator. Alla inställningar på laddaren kan göras med appen VictronConnect.

Bluetooth Smart-anpassad
Blue Smart IP67-laddare är den trådlösa lösningen för att övervaka spänning och ström, för att ändra inställningar och för att uppdatera laddaren när nya funktioner blir tillgängliga. Med Bluetooth fungerar IP67-laddaren bättre och på ett liknande sätt som laddarna IP22 och IP65.

Helt inkapslad: vattentät, stötsäker och gnistskyddad
Vatten, olja eller smuts kommer inte att kunna skada Blue Smart IP67-laddaren. Höljet är tillverkat av gjuten aluminium och elektroniken är ingjuten i harts.

Den effektivaste någonsin!
Sätter en ny bransch standard: Med 95 % verkningsgrad eller högre förbrukar dessa laddare tre till fyra gånger mindre värme. När batteriet väl är fulladdat, minskar effektförbrukningen till mindre än en watt, fem till tio gånger bättre än bransch standard.

Anpassningsbar 5-stegs laddningsalgoritm: bulk- absorption - rekonditionering- float - förvaring
Blue Smart-laddaren är försedd med en mikroprocessor styrd anpassningsbar batterihantering. Anpassningsfunktionen kommer automatiskt att optimera processen i relation till sättet som batteriet används på.

Förvaringsläge: Mindre underhåll och åldrande när batteriet inte används:
Förvaringsläget aktiveras alltid när batteriet inte har utsatts för urladdning under 24 timmar. I förvaringsläget reduceras floatspänningen till 2,2 V/cell (13,2 V för 12 V-batterier) för att minimera gasning och korrosion av de positiva elektrodplattorna. En gång i veckan höjs spänningen tillbaka till absorptionsnivån för att "utjämna" batteriet. Denna funktion förhindrar stratifiering av elektrolyten och sulfatering, en av huvudorsakerna för alltför tidiga batterifel.

Laddar även litiumjonbatterier
Litiumjonbatterier laddas med en enkel bulk - absorption - float-algoritm.

Återhämtningsfunktion för helt urladdade batterier
Startar laddning även när batteriet har laddats ur till noll volt. Återkopplar till ett helt urladdat litiumjonbatteri med en intern bortkopplingsfunktion.

Skyddad mot överhettning
Kan användas i varma miljöer som ex. vis maskinrum. Utgångsströmmen minskar när temperaturen ökar till upp 60 °C men laddaren klarar detta.

Två LED för att visa statusindikering
Gul LED: bulkladdning (blinkar snabbt), absorption (blinkar långsamt), float (lyser stadigt), förvaring (av) Grön LED: ström på.

 
Bra produktrelaterade länkar: