Victron Energy SCC110030210 - SmartSolar MPPT 100/30, solcellsregulator

 • 2 890 kr
 • 2 580 kr

VICTRON ENERGY SCC110030210, är en solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier.

Dela
Artikelnummer: SCC110030210
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SCC110030210, är en solcellsladdare samlar energi från dina solcellspaneler och lagrar den i dina batterier. Med den senaste och snabbaste tekniken maximerar SmartSolar energiuppsamlingen och för den vidare på ett intelligent sätt för att ladda batteriet fullt på kortast möjlig tid. SmartSolar upprätthåller batteriets hälsa och förlänger livstiden. Om regulatorn till exempel heter MPPT 75/10 innebär det att regulatorn klarar upp till 75V inspänning (vilket innebär upp till tre solpaneler i serie) och max 10A ström från solcellerna (145W för 12V).

MPPT: Ultra Fast Maximum Power Point Tracking
Tack vare en konstant övervakning av spännings- och ström utgången på dina solcellspaneler garanterar MPPT-tekniken att varje droppe av tillgänglig energi i panelerna tas tillvara och lagras. Fördelen med detta märks som mest när det är delvist molnigt ute och ljusstyrkan ändras konstant.

Fjärrövervakning och styrning
Du kan fjärrövervaka och styra laddaren SmartSolar MPPT:s olika funktioner genom att ansluta till Bluetooth och par koppla den med din smarttelefon eller en annan enhet via VictronConnect. Om din installation är ansluten till internetportalen Victron Remote Management (VRM) får du tillgång till MPPT:s fulla kraft, när som helst, var som helst och båda dessa tjänster är kostnadsfria. För fjärrinstallationen – till och med när det inte finns någon internetanslutning eller täckning för telefonen i närheten – kan du möjligtvis övervaka din MPPT genom att par koppla den via Bluetooth till en LoRaWAN(long-range wide area network) enhet, som finns tillgänglig som tillval.

Belastningsutgång
Funktionen med intelligent belastningsutgång förebygger skador som orsakas av urladdade batterier. Du kan ställa in spänningsnivån då SmartSolar ska koppla bort en belastning och därmed förebygga att dina batterier töms i onödan. Och här kommer den smarta delen: SmartSolar kommer att försöka uppnå en hundraprocentig laddning varje dag. Om det inte är möjligt – under perioder med dåligt väder – höjer enheten spänningsnivån för bortkoppling dagligen tills den lyckas. Vi kallar denna funktion BatteryLife eftersom den upprätthåller batteriets hälsa och förlänger dess livslängd.


Funktioner

 • Bluetooth Smart inbyggd
 • VE.Direct
 • Ultrasnabb följning av maxeffekt (MPPT = Maximum Power Point Tracking )
 • Avancerad Max Power Point Detection i händelse av partiell skuggning
 • Enastående konverteringseffektivitet
 • Flexibel laddningsalgoritm
 • Omfattande elektroniskt skydd
 • Invändig temperatursensor
 • Extra extern batterispännings- och temperaturavkänning via Bluetooth


Bra produktrelaterade länkar:


Är du osäker på vilken solcellsladdare du skall ha till dina solpaneler? Testa Victrons MPPT kalkylator som du hittar under länken här!