Victron Energy - Argo Skiljediod 180-3AC, 3 batterier, 180A

  • 1 700 kr
  • 1 524 kr

VICTRON ENERGY ARG180301020, är en skiljediod som tillåter samtidig laddning av tre batterigrupper från en generator eller batteriladdare.

Dela
Artikelnummer: ARG180301020
EAN: 8719076037026
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY ARG180301020, är en skiljediod som tillåter samtidig laddning av tre batterigrupper från en generator eller batteriladdare, utan att man kopplar ihop alla batterigrupper. Urladdning av förbrukarbatteriet medför inte att man tömmer startbatteriet.

En fördel med Argo skiljedioder är det låga spänningsfallet tack vare Schottky-dioder: vid låg ström är spänningsfallet ungefär 0,2 - 0,3 V och vid maximal belastning ungefär 0,45 V. Alla modeller har en kompensationsdiod som kan användas för att höja utgångsspänningen på generatorn eller batteriladdaren. Detta kompenserar spänningsfallet över dioderna.

När man installerar en skiljediod ska man be om expertråd. Att bara installera skiljedioden mellan generatorn och batterierna medför en lägre laddningsspänning. Resultatet kan bli att batterierna inte blir laddade till 100 % med ett för tidigt åldrande av batterierna som följd.

Förstärkning av generatoringång
Vissa generatorer behöver likströmsspänning på B+ utgången för att starta laddning. Uppenbart kommer likström att finnas tillgänglig när generatorn är direktansluten till ett batteri. Genom att sätta in en diod eller ett FET-splitter förhindrar emellertid returspänning/ström från batteriet till B+ och generatorn kommer inte att starta. Den nya “AC” diodisolatorn uppvisar en speciell strömbegränsad ingångsförstärkning som kommer att driva B+ när motorns strömbrytare är stängd.


Bra produktrelaterade länkar: