Maretron VDR100-01 - NMEA 2000 Vessel Data Recorder

  • 13 620 kr
  • 13 075 kr

MARETRON VDR100-01, används för att lagra data från alla produkter i ett NMEA 2000®-nätverk. Varje meddelande lagras med solid-state minnesteknik.

Dela
Artikelnummer: VDR100-01
Leverantör: Maretron

MARETRON VDR100-01, används för att lagra data från alla produkter i ett NMEA 2000®-nätverk. Varje meddelande lagras med solid-state minnesteknik, och det är enkelt att hämta ut data med ett vanligt USB-minne. Beroende av hur stort minnet är kan upp till ett års data lagras. Om minnet tar slut raderas det äldst inspelade datat (cirkulär radering) så att det senaste datat alltid är tillgängligt. Inspelade meddelanden kan användas på många sätt, t.ex för att analysera prestanda, spåra rutter, identifiera servicebehov, se hur nätverket fungerat, undersöka händelser som uppstått och identifiera fel. Allt för att minska kostnaderna och öka säkerheten. Ett exempel är om en bränsleflödesmodul (som visar hur mycket bränsle som förbrukas), med övervakning av motorns varvtal samt med en GPS-mottagaren kan du se var båten varit, hur fort den åkte, hur mycket jobbade motorn och hur mycket bränsle förbrukades.

Allt detta kan enkelt visas i Maretron N2KExtractor där grafer kan presenteras och det går att följa rutten på en karta. Det går också att exportera data till ett kalkylprogram för vidare analys. Välj ett eller flera inspelade meddelanden samt mellan vilka datum som du vill se statistiken.


Funktioner

  • Data inspelade i solid state-minne via en avtagbar USB-flashenhet
  • Cirkulär buffert bevarar senaste inspelade data medan äldsta data skrivs över när minnet är fullt
  • Registrerade data tillgängliga för prestandaanalys, spårning av fartyg, förebyggande underhåll och mer
  • Valfri vattentät USB-flashenhetskåpa
  • Programvara för fri utvinning av data (N2KExtractor®) bygger kommaavgränsade filer för dataanalys


Bra produktrelaterade länkar: