Victron Energy - Smart Battery Sense, spännings- och temperaturkontroll

  • 645 kr
  • 500 kr

VICTRON ENERGY SBS050150200, är en trådlös batterispännings- och temperatursensor med "lång räckvidd" till Victron MPPT-solcellsladdare.

Dela
Artikelnummer: SBS050150200
EAN: 8719076047919
Leverantör: Victron Energy

VICTRON ENERGY SBS050150200, är en trådlös batterispännings- och temperatursensor med "lång räckvidd" till Victron MPPT-solcellsladdare. Med en spännings- och temperatursensor installerad blir batterierna bättre laddade, laddningseffektiviteten förbättras och batteriernas livslängd ökar.

Förbättrar batteriladdningen
Genom att mäta spänningen vid batteribankens terminaler kan man undvika fel som uppstår vid spänningsbortfall på grund av kabelmotstånd och på så sätt säkerställa rätt laddningsspänning. För blybatterier används batteriets temperaturdata för att anpassa laddningsspänningen: kalla batterier kräver en högre laddningsspänning och varma batterier kräver en lägre laddningsspänning. För litiumbatterier används batteriets temperaturdata för att stänga av laddningen när de är för kalla. Att ladda ett litiumbatteri som är nära eller under fryspunkten kan orsaka permanenta skador på cellerna.

Inga sladdar
Anslutningen mellan Smart Battery Sense och en eller flera solcellsladdare är trådlös: Den använder VE.Smart Network - en trådlös teknik baserad på Bluetooth Smart. Informationen som överförs kan användas simultant av en, två eller flera solcellsladdare som är anslutna till samma 12 V, 24 V, eller 48 V batteribank. Nätverket Smart Network konfigureras med appen VictronConnect.

Städat, enkelt – smart
Installationen är enkel, snabb och städad. Anslut bara enhetens två öljetter till batteriterminalerna och fäst Smart Battery Sense-enheten direkt på batteriet med den självhäftande remsan.


Bra produktrelaterade länkar: