Sonihull SH-1 - Sonihull mono, ultraljudsskydd mot beväxning för båtar upp till 10 meters längd

  • 18 820 kr
  • 16 938 kr

Sonihull mono, ultraljudsskydd mot beväxning för båtar till 10 meters längd.

Dela
Artikelnummer: SH-1
Leverantör: Sonihull

Sonihull mono, ultraljudsskydd mot beväxning för båtar till 10 meters längd.


Sonihull SH-1 är utvecklat för att ge båtar under 10m antifouling genom ultraljudsbekämpningsteknologi. Utformad för den båtmarknadens efterfrågan på ett renare och mer kostnadseffektivt sätt att skydda flera områden och enheter mot marin biofouling, inklusive skrov, strukturer, tankar, rör, havskistor, lådkylare, pumpar och ventiler. Med åtta oberoende och programmerbara utgångar kan Sonihull SH-1 skydda varje del av ditt fartyg eller din struktur från marina fouling. Till skillnad från biocidbeläggningar och imponerade strömsystem är Sonihull till låg kostnad och lågt underhåll, med noll giftiga miljöarv. Med en panel och två givare har Sonihull SH-1 din utrustning täckt. Sonihulls passande och glömma system förhindrar marina organismer som koloniserar fasta ytor som utsätts för rått havsvatten. Beroende på skrovets utformning kan det vara nödvändigt att komplettera med fler system eller använda SH-2 för att nå full effekt även för båtar under 10m.


Funktioner

  • 1st oberoende ultraljudsgivare
  • Kontrollbox

Bra produktrelaterade länkar


Problemet
Varje år uppskattas biofouling kosta 60-100 miljarder dollar för kommersiell frakt. Detta inkluderar ökad bränsleförbrukning, torrdockskostnader, avhjälpande åtgärder och förlorade intäkter på grund av regelbundet underhåll och driftsstopp. På hårda ytor i kontakt med havsvatten kan bioföroreningsprocessen starta på så lite som 15 minuter. Det börjar med bosättningen och uppbyggnaden av slem och fortsätter snart till alger, ogräs och sedan blötdjur vilket får bränsleförbrukningen att öka. På insidan av ett fartyg kommer marinförorening att minska kylvattenflödet och leda till större utrustningsfel om den inte avmarkeras.På offshore-strukturer som oljeriggar och vindkraftverk kommer marinföroreningar att öka vikten och hydrodynamisk belastning. Marinfouling kommer också att stå för cirka 30% av livscykelkorrosionen i marina strukturer.

Forskningen
I decennier har ultraljud använts inom livsmedels-, bryggnings- och hydroponodlingsindustrin för att förhindra algblomningar och för att hålla vattenhanteringsutrustningen ren och fri från blockeringar. Traditionellt har gifter (biocider) använts för att döda organismer som sätter sig på råa havsvattensytor som skrov och kylrörledningar.Miljölagstiftningen som täcker användningen av giftiga metalliska biocider i antifouingssystem skärps och marinbaserade industrier letar efter effektivare sätt att förhindra oönskad marin tillväxt på sina fartyg och inuti deras utrustning

Teknologin
Sonihull antifouling-system använder kraften i ultraljud för att skydda insidan och utsidan av marina fartyg och strukturer från oönskad marin tillväxt. Till skillnad från konventionella beläggningssystem för frostskydd frigör Sonihull inte giftiga biocider som dödar marina organismer eller använder ablativa beläggningar som lämnar mikroplastföroreningar i kölvattnet. Sonihull håller ytorna tydliga med hjälp av ultraljudinducerad icke-tröghet kavitation, vilket stör biobegränsningsprocessen och aktivt förhindrar fästning av mormor och musslor.

Enkel användning
Sonihull Ultrasonic Anti-fouling System är en "Fit & Forget"-lösning för skrov, marina strukturer, lådkylare, havskistor, silar ... oavsett om det finns oönskad bioföroreningar. Sonihull-systemet förhindrar marina organismer från att kolonisera fasta ytor som utsätts för rått havsvatten. Till skillnad från biocidbeläggningar och imponerade strömsystem är Sonihull till låg kostnad och lågt underhåll, med noll giftiga miljöarv. Montering är väldigt enkelt, det finns inget behov att torka av och tömma dina lådkylare, det finns inte heller borrning, svetsning eller dyra kopparanoder att bytas ut regelbundet. Jämfört med imponerade nuvarande antifouingssystem kan Sonihull-systemet minska kapital- och MRO-kostnaderna med upp till 95%.